Yin - jooga

Yin jooga on yksinkertaista mutta ei helppoa. Asennoissa, eli asanoissa viivytään pitkään. Joidenkin mielestä se voi olla pitkästyttävää, mutta se on usein melkoisen haastavaa.

Yin joogassa työstetään kaikkein syvimpiä kudoksia, sidekudoksia, jänteitä ja niveleitä. Kuuntelemalla omaa kehoa ja hengittämällä hitaasti ja pitkään pääsee asanassa yhä syvemmälle ja syvemmälle.

Yin joogan tarkoitus ei ole olla mielyttävää, vaan mennään oman mukavuusalueen ulkopuolelle. "To still the mind, the breath must be calm. To calm the breath, the body must be still." Aluksi asanat voivat sattua, mutta tunnin loputtua yleensä huomaa olon hyvinkin kevyeksi ja kaikkien kipujen kadonneen.

Yinyasa- tyyppinen jooga on virtaavaa ja siinä liu´utaan asanasta toiseen. Yin sopii kiireisille ihmisille, jotka haluavat vain olla paikoillaan tekemättä mitään. Yin sopii laiskoille ihmisille, jotka eivät jaksa tehdä mitään. Yin sopii huippu-urheilijoille koska yin parantaa urheilusuorituksia. Yin sopii huonounisille koska yin parantaa unen laatua. Yin sopii kireille, kankeille ja jäykille ihmisille, koska Yin tuo kehoon joustavuutta ja elastisuutta. Yin sopii siis kaikille. Yin on lääke minkä jokaisen lääkärin pitäisi antaa potilailleen reseptien sijasta!

Ohjaaja: Eeva Beckford, syksystä 2017 Marjukka Zohar

Hinta: Jäsenmaksu+yksilö-/perhemaksu+ryhmäliikuntamaksu
Ilmoittautuminen: täältä.

Erityistä: liikuntavaatteet, jumppamatto ja juomapullo.