images.jpg

 

 

 ehdotus_lastenliikunta.jpg

Ohjaaja: Kirsi Penttilä

Liikuntaleikkikoulu on monipuolinen liikuntakerho 3-6-vuotiaille tytöille ja pojille, jonka tuntiohjelmat pohjautuvat lapsen liikunnalliseen kehitykseen sekä perusliikuntataitojen kehittymistä edistävään sisältöön. Ryhmät kokoontuvat kerran viikossa ja kerran kuukaudessa ovat vanhemmat mukana suosituilla perhetunneilla. Tunneille lapsi oppii kehon hallintaa, perusliikkeitä, yhdessäoloa, kokee oivaltamisen iloa ja onnistumisen elämyksiä. Tunnit ovat hyvä pohja niin tytöille kuin pojille ennen varsinaisten lajitaitojen opettelemista.

Monipuolisten tuntien lisäksi lapset saavat jokaiselta tunnilta hauskan ja liikunnallisen kotitehtävän. Kotitehtävien mukana iloinen Liikuntaleikkikoulu -toiminta kulkee kotiin asti. Myös vanhemmat saavat oman tietopaketin lasten liikunnasta. Liikuntaleikkikoulu harrastus sopii kaikille lapsille ja tukee perheiden yhdessä liikkumista.

Veikkolan Veikkojen Liikuntaleikkikoulut ovat toimineet jo kohta kymmenen vuoden ajan. Ryhmät ovat täyttyneet yleensä nopeasti, mutta toistaiseksi lähes kaikki halukkaat ovat päässeet mukaan pienen jonottamisen jälkeen.

KS. viesti alla

Ohjaaja: Kirsi Penttilä, apuohjaaja Judit Schwarz
Hinta: Yleisurheilujaoksen yksilö- tai perhemaksu + lapsen lisenssi
Ilmoittautuminen:  täällä.
Erityistä: Mukavat liikuntavaatteet ja juomapullo, sekä liikkarista saatava vihko mukaan.
Aikataulu: ks.kohdasta päivyrit
Yhteystiedot: ks. kohdasta yhteystiedot

Hyvät vanhemmat

Lapsenne aloittaa uuden toimintakauden Liikuntaleikkikoulussa eli Liikkarissa. Liikkarin ovat kehittäneet Nuori Suomi ry ja Suomen Voimisteluliitto SVOLI ry.

Liikkari on 3-6-vuotiaiden lasten monipuolinen liikuntaohjelma. Seurassamme toimivat 2 ryhmää: 3-4-vuotiaat ja 5-6-vuotiaat.

Leikkikoulun vahvuutena on lapsen liikunnallisen kehityksen pohjalta rakennetut suunnitelmalliset tuntiohjelmat kahdelle vuodelle (=4 kautta) ja koulutettu, aikuinen ohjaaja. Tavoitteena on, että lasten liikunta on tavoitteellista, monipuolista ja hauskaa.

Toiminta:

  • Liikkari kokoontuu kerran viikossa keskiviikkoisin.3-4v klo 17.30-18.15 ja 5-6v klo 18.30-19.15

  • mukaan tarvitaan kevyet, joustavat vaatteet, juomapullo ja tehtävävihko. Suositus on liikkua avojaloin, mutta halutessaan lapsi voi käyttää nahkapohjaisia kerhotossuja.

  • Joka 4. tunti on nk. yhteistunti. Tunnilla kerrataan jakson tapahtumia yhdessä aikuisen kanssa.

  • Lapset saavat liikunnallisia kotitehtäviä.

    Liikkari tukee liikunnan perustaitojen kehittymistä ennen lajitaitoja. Se on suunniteltu lapsen omista lähtökohdista. Se tukee lapsen monipuolista kehittymistä myös tunne-elämän ja sosiaalisuuden alueella. Liikkari tarjoaa elämyksiä ja liikunnan iloa!

Syksyn tunnit ja teemat

3-4v: Tehtävävihko 2, tehtävät 1-29 (tehtävä tehdään tunnin jälkeen)

tunnit

1-4 kehon tunteminen ja liikkumistaidot

5-8 kiipeileminen ja liikkumistaidot

9-12 tasapainotaidot ja hyppääminen

13-15 liikkumis-ja käsittelytaidot

5-6v: Tehtävävihko 1, tehtävät 1-29

tunnit

1-4 kehon tunteminen ja liikkumistaidot

5-8 kehon hallinta ja liikkumistaidot

9-12 tasapainon hallinta liikkeessä

13-15 kehon hallinta ja käsittelytaidot

Liikkari-ja yhteistyöterveisin

Kirsi

kirsi.penttila@gmail.com